email


...Η πιο χαμένη από όλες τις μέρες είναι εκείνη που δεν γελάσαμε (Nicolas Chamfort)

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Οι παρουσιάσεις PowerPoint (ppt) καθώς και τα videos ανοίγουν με ένα απλό click...ΧΩΡΙΣ DOWNLOAD!!!

Ευχαριστώ θερμά τους φίλους Gantemi, NickT, Nicky, Nightmare, Jonathan, Mks, Byron, Gio & Mmx για την συνεχή παροχή νέου υλικού

Καλή διασκέδαση!!!!

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Ο καταρράκτης "φωτιά" του El Captain

Το πάρκο Yosemite στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α. έγινε εθνικό το 1890. Είναι παγκοσμίως γνωστό για το δύσκολο έδαφος, τα αιωνόβια πεύκα και φυσικά για τον κατράκτη φωτιά.

Η καταπληκτική θέα του καταρράκτη δημιουργείται από την αντανάκλαση του φωτός του ήλιου που χτυπά το νερό όταν εμπίπτει με μια συγκεκριμένη γωνία. Το σπάνιο αυτό θέαμα μπορεί να ειδοθεί μόνο σε ένα διάστημα 2 εβδομάδων προς το τέλος του Φεβρουαρίου. Για να φωτογραφίσουν αυτό το σπάνιο γεγονός, οι φωτογράφοι συχνά θα πρέπει να περιμένουν και να υπομένουν χρόνια. Ο λόγος είναι επειδή η εμφάνισή του, εξαρτάται από μερικά φυσικά φαινόμενα που πρέπει να συμβούν ταυτόχρονα.

1. Ο σχηματισμός του καταρράκτη: Το νερό σχηματίζεται από την τήξη του χιονιού και του πάγου στην κορυφή του βουνού. Η τήξη ξεκινάει τον μήνα Δεκεμβρίου και συνεχίζει μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου, οπότε και θα πρέπει να υπάρχει επαρκής ποσότητα.

2. Η ειδική γωνία των ηλιακών ακτίνων που θα χτυπήσουν στα νερά: Η θέση του ήλιου πρέπει να είναι ακριβώς σε ένα συγκεκριμένο σημείο στον ουρανό. Αυτό συμβαίνει μόνο κατά το μήνα Φεβρουάριο και για λίγη ώρα το σούρουπο. Αν είναι μια μέρα γεμάτη από σύννεφα ή κάτι μπλοκάρει τον ήλιο, μπορείτε να πάρετε μόνο τις εικόνες των δικών σας θλιμμένων πρόσωπων στον καταρράκτη. Ανασταλτικό παράγοντα αποτελούν και οι καιρικές συνθήκες στο Εθνικό Πάρκο, που εκείνη την εποχή του έτους είναι συνήθως ασταθείς και απρόβλεπτες.

 
Καταράκτης φωτιά.ppt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin