email


...Η πιο χαμένη από όλες τις μέρες είναι εκείνη που δεν γελάσαμε (Nicolas Chamfort)

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Οι παρουσιάσεις PowerPoint (ppt) καθώς και τα videos ανοίγουν με ένα απλό click...ΧΩΡΙΣ DOWNLOAD!!!

Ευχαριστώ θερμά τους φίλους Gantemi, NickT, Nicky, Nightmare, Jonathan, Mks, Byron, Gio & Mmx για την συνεχή παροχή νέου υλικού

Καλή διασκέδαση!!!!

Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Ο Δωδεκάλογος του πωλητή

Άρθρο 1ο. Ο πελάτης έχει δίκιο.

Άρθρο 2ο. Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο.

Άρθρο 3ο. Στην απίθανη περίπτωση που ο πωλητής έχει δίκιο θα ισχύουν τα Άρθρα 1 και 2.

Άρθρο 4ο. Ο πωλητής είναι πάντα ευγενικός και χαμογελαστός γιατί έτσι αρέσει στον πελάτη. Αλλά δεν χάνουμε το μέτρο. Οι υπερβολές, π.χ. χτυπήματα στη πλάτη, αποφεύγονται (και απαγορεύονται). Δεν έχουμε κάνει μαζί φαντάροι. Μια θερμή χειραψία, χωρίς να του λειώσουμε τα δάχτυλα είναι υπέρ αρκετή.

Άρθρο 5ο. Κοιτάμε τον πελάτη στα μάτια, σαν να μην έχουμε να του κρύψουμε τίποτα. Κάτω από τη μέση κοιτάμε ΜΟΝΟ έξω από το χώρο εργασίας το άλλο φύλο (εκτός και άν..).

Άρθρο 6ο. Δεν αποδεικνύουμε στον πελάτη, χρησιμοποιώντας διάφορους τεχνικούς όρους, ότι δεν ξέρει που παν τα τέσσερα (κάτι που συνήθως ισχύει). Κανείς δεν αγοράζει από κάποιον που είναι πολύ εξυπνότερος από τον ίδιο γιατί φοβάται ότι είναι εύκολο να τον κοροϊδέψει.

Άρθρο 7ο. Ο σκοπός είναι να πείσουμε τον πελάτη ότι αυτό που ζητάει τον εξυπηρετεί λιγότερο από αυτό που του προσφέρουμε εμείς. Να μην φαίνεται ότι προσπαθούμε να του επιβάλλουμε την άποψή μας (ή, ακόμα χειρότερα, ότι αυτό που θέλει δεν το έχουμε στην αποθήκη).

Άρθρο 8ο. Εξηγούμε στον πελάτη ότι αυτό που θέλει είναι καλύτερα για διάφορους λόγους (και να μην υπάρχουν να βρεις άμα θέλεις να λέγεσαι πωλητής) να το περιμένει από βδομάδας. Για να μείνει ευχαριστημένος εκείνος, εμάς μόνο αυτό μας ενδιαφέρει.

Άρθρο 9ο. Ακόμα και αν δεν πετύχουμε πώληση ισχύει το Άρθρο 4. Δείχνουμε ότι χαρήκαμε τη κάθε στιγμή της συζήτησης. Περιμένουμε να απομακρυνθεί ο πελάτης για να πούμε τα δικά μας (καντήλια, μπινελίκια κ.λ.π.).

Άρθρο 10ο. Αν ξαναέρθει σε επαφή ο προηγούμενος πελάτης είμαστε ακόμα πιο χαρούμενοι και εγκάρδιοι γιατί η στάμνα που πηγαινοέρχεται στη βρύση κάποια φορά θα σπάσει. (που θα πάει θα ψωνίσει ο χλιμίτζουρας, ο ψυχοβγάλτης).

Άρθρο 11ο. Λίγο πριν τελειώσουμε να υπενθυμίσω ότι ο κυριότερος στόχος μας μετά την επίτευξη της πώλησης είναι αυτή να εξοφληθεί (η λεγόμενη πώληση τοις μετρητοίς). Τη φράση «επί πιστώσει» μόλις την ακούμε κουνάμε το κεφάλι δεξιά κι αριστερά.

Άρθρο 12ο. Ο παρών νόμος αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό και δεν δίνεται ποτέ η ευκαιρία στον πελάτη να λάβει γνώση

Πηγή: RC-Cafe

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin